Us presentem la nova metodologia d’aprenentage de Lindy Hop que, organitzada per l’Escola de Ball Bàsic i el Centre de BallModo Swing, ocuparà la part matinal de les peoperes Jumpin’ Swing, Es tracta d’un nou format de tallers enfocats a la plena pràctica del Lindy Hop i el Jazz Steps. La primera sessió de “LA PRÀCTICA” es celebrarà el proper 9 de març a Alcover dins de laV Jumpin’ Swing i esdevindrà un espai de treball col.lectiu (multinivell) on tots els hoppers podràn expresar els seus dubtes i inquietuts, repassar i mecanitzar els moviments ja apresos, entendre i millorar la tècnica del seu ball, etc…
No estem parlant d’una classe, estem parlant precisament d’una pràctica dirigida plena d’activitats molt dinàmiques pensades per exercitar tots els coneixements ja obtinguts anteriorment.
Aquesta ha estat una idea original dels professors: Alba Regada i Roger Casasampere (de l’escola Bàsic – Alcover i Reus) i de l’Eduard Casasampere (del Centre de Ball Modo Swing de Tortosa). Tots ells tenen en compte que les activitats principals d’un hopper resideixen en les classes, on es rep la informació, i desenboquen a les Jams o Clandestins, on s’executa tot el material après, però tots tres professors creuen que en aquest procés hi manca un espai molt important: la pràctica! Aquesta és la que dona seguretat, confiança i permet una comunicació verbal entre leader i follower indispensable per a millorar en tots els espectes d’un ballarí. LA PRÀCTICA del Jumpin ‘Swing es celebrarà en format de taller on donar nova informació no serà la prioritat, però si es prioritzarà l’anàlisi del moviment, compartir inquietuds i sensacions al ballar.
Us presentem l’equip pel qual estarà dirigida aquesta pràctica:
Eduard Casasampere
“Crear una admosfera de comoditat i cercar proximitat entre alumnes i professors és clau pel desenvolupament d’una pràctica profitosa on expresar el que un sent ballant, compartir dubtes amb els demés i mecanitzar els moviments és un procés imprescindible que sovint no se’ns permet al 100% a una classe ni tampoc en una Jam: només en una bona PRÀCTICA“
Roger Casasampere
“LA PRÀCTICA és un nou mètode d’aprenentatge que combina tot el divertiment del swing amb l’oportunitat de millorar el teu ball. Amb dinàmiques creades per diferents professors, podràs evolucionar el teu estil mentre balles, sense la necessitat de memoritzar passos complicats i poc útils per al ball social.”
Alba Regada
“Podem ser uns cracks amb el treball de peus, però sense una bona PRÀCTICA no ho sabrem aplicar en el ball en parella. Tant liderar com saber seguir, és la clau per poder ballar amb persones de tots els nivells i disfrutar al màxim de cada ball. Et proposem LA PRÀCTICA per poder-ho treballar de manera còmoda, divertida i sense pressió.”
Elisabet Alonso
“LA PRÀCTICA serà un bon moment per:
*ESCOLTAR la música i deixar-se portar per ella, adaptant els moviments i passos a cada cançó.
*CONNECTAR amb l’ambient, tu mateix i la parella amb qui balles.
*BALLAR des del relax, sense pressions, disfrutant, i fent gaudir a la parella al màxim.”
Estructura
LA PRÀCTICA constarà de 2h i 30 minunts formant diferents seccions que aniran ordenades i espaiades per permetre l’evolució progressiva de la pràctica en sí d’aquesta activitat. Recordant que en cap cas serà una classe, sempre es donarà priorotat i es destinarà més temps a ballar que no pas a explicar tot garantint que, un cop entès el concepte, el poguéssim mecanitzar i interioritzar després d’una bona PRÀCTICA.
Ah!!!! a mitja pràctica farem un COFFE BREAK que cal reposar energies novament per a donar-ho tot, per això l’organització us convidarà a un piscolabis (café, tès, sucs, fruites i algunes pastes), per tornar a reprendre amb forçes una segona part!
Conceptes i objectius
L’objectiu principal de LA PRÀCTICA no és el d’aportar nova informació al nostre Lindy Hop, sinó el de recordar conceptes que algún cop se’ns han explicat i que encara no hem estat capaços d’executar-los. Podríem fer-nos la reflexió: quantes classes hem assistit i quanta informació hem obtingut? Quanta d’aquesta informació (que de ben segur hem entès) hem anat acumulant? Realment quanta hem assolit? O si més no, sabem si l’estem executant correctament?
Hi ha molts conceptes que hem treballat i que, malgrat tot, encara falta desenvolupar-los en el nostre ball i dels quals els professors de LA PRÀCTICA n’han fet un índex per anar-los aportant a les properes i futures sessions:
-IMPROVISACIÓ (Rítmica i coreogràfica)
-ACCIONS CORPORALS
-CONNECCIÓ i CONDUCCIÓ
-HOPPER’S STYLE
-MUSICALITAT
–MECANISMES
-etc…
A cada jornada/sessió de LA PRÀCTICA només es treballarà un sol concepte tot augmentant les garanties d’èxit sobre el treball que farem i obtenint resultats de millor qualitat. Un sol concepte, multitud d’exercicis i ballar ballar i ballar…
Nivells
És cert que si parlem d’una classe multinivell podem entendre que mai serà prou profitosa per a tothom, o bé la dinàmica pot ser angoixant pels nivells d’iniciació o bé monòtona pels de nivell avançat, però cal que partim de la base que LA PRÀCTICA no és una classe, sinó que serà una sessió on s’exposarà un concepte concret que l’executarem a través d’exercicis amb diferents graus de dificultat, de manera que cada Hopper podrà triar segons la seva experiència i comoditat. Dins de la mateixa sala es faràn subgrups (segons nivell) guiats cada subgrup per un professor i ser així tothom més ben atès, malgrat tot, l’ambient de treball serà global i cada hopper podrà canviar de grup al moment segons la dificultat. LA PRÀCTICA no deixa de ser un treball col.lectiu previ a una jam, i en una jam sempre hem de conviure i gaudir amb diferents nivells.
En definitiva, estem molt il.lusionats de presentar-vos aquest nou projecte amb el qual confiem que serà d’un gran èxit i de molt profit per a tothom sigui quin sigui el nivell.Estem 100% convençuts que aprendreu molt i millorareu el vostre Lindy de forma divertida i social, així que us esperem a les properes pràctiquesdins dels següents JUMPIN’ SWING: